Een nieuwe wereldgodsdienst?!!

Er bestaat een positieve onderstroom in de wereld, die bij velen niet bekend is. De media heeft daar weinig oog voor!

Islam, jodendom en christendom hebben hun wortels in de zegen van Abraham!
Ismaël is de voorvader van de Arabieren. Vanuit Isaak (ook een zoon van Abraham) ontwikkelde zich verder het joodse volk. En omdat Jezus een jood was, heeft ook het christendom op die manier zijn wortels in aartsvader Abraham!
Het ziet er naar uit, dat deze drie wereldgodsdiensten zullen samenvloeien door dat steeds meer moslims en joden Jezus (h)erkennen als de profeet, zoon en messias van God. Christenen geloven dat immers al! Maar in principe moslims en joden niet. Maar omdat steeds meer joden en moslims individueel openbaringen hebben van Jezus als de messias en zoon van God, zullen uiteindelijk op deze wijze onder Jezus christenen, joden en moslims elkaar de hand geven in en door liefde.
Joden die zich bekeren, Jezus aannemen, noemen zich vooral messiaanse joden. Sommige moslims worden christen, anderen blijven zichzelf gewoon moslim noemen en erkennen daarbij volledig Jezus!
Het verzet tegen Jezus is zinloos, omdat hij staat voor onze eigen relatie met God. God is de God der goden: ‘Ík heb wel gezegd: U bent goden, u bent allen zonen van de Allerhoogste,’ Psalmen 82:6*, zie het Oude Testament. Ook Jezus zelf wees hierop: ‘De Joden antwoordden Hem: Wij stenigen U niet vanwege een goed werk, maar vanwege godslastering, namelijk omdat U, Die een Mens bent, Uzelf God maakt. Jezus antwoordde hun: Is er niet geschreven in uw wet:  Ik heb gezegd: U bent goden? Als de wet hén goden noemde tot wie het woord van God kwam, en de Schrift niet van kracht beroofd  kan worden, zegt u dan tegen Mij,  Die de Vader geheiligd en in de wereld gezonden heeft: U lastert God, omdat Ik gezegd heb: Ik ben Gods Zoon?’ Bron: het Nieuwe Testament, Johannes 10:33-36*.
Er bestaat slechts Een zoon, Jezus herinnert ons eraan wie wij werkelijk zijn: een met de Vader, een met God. Door hem te erkennen, erkennen we onszelf,  ons ware zelf. In liefde zijn we allen een.
Een belangrijke bron van getuigenissen is het internet. Zie bijvoorbeeld www.sidroth.org en www.oneforisrael.org. En via YouTube! Ook bestaan er vele boeken over dit onderwerp, zoals de indrukwekkende getuigenis van een moslima, in haar boek De verscheurde sluier! En het bekende boek van de jood S. Telchin, Verraden!
Er is voorspeld, bekend bij moslims (Koran), joden (Tenach) en christenen (Bijbel) dat onder de messias vrede zal komen, in de gehele wereld! Het christendom en de islam zijn momenteel de grootste godsdiensten, het gaat hier om enkele miljarden mensen. Als de kern daarvan gaat branden, door liefde, komt vanzelf de verandering.
Een theologische discussie geeft geen uitkomst, wel liefde, zoals door Jezus uitgedragen! Wie hem ontmoet, ontmoet liefde. Een liefde die zo groot is, dat je zelfs in liefde bidt voor je vijanden. Tegenstanders ontmoeten elkaar in en door liefde. Er is Een God.
Dit is geen ideologie maar een uiteenzetting die gebaseerd is op ware gebeurtenissen, die enkel toenemen!

Foto: Het samenkomen van diverse rivieren.

(*HSV gebruikt voor bijbelteksten.)

Advertenties

9 gedachtes over “Een nieuwe wereldgodsdienst?!!

 1. Er zijn heel wat Christenen die Jezus helemaal niet erkennen als de gezondene van God. De meerderheid van de Christenen neemt hem als hun god en maakt er zelfs afbeeldingen van war dat zij niet verlegen voor zijn om er voor neer te knielen (wat een gruwel is voor de ogen van de Elohim).

  Like

  1. Writer

   Ja, maar God openbaarde zich wel in, door hem. Ik geloof ook dat God boven iedere verbeelding uitgaat. Maar door Jezus kunnen we God ontmoeten, zoals je uit een kop kunt drinken maar de kop is niet de inhoud gelijk. De uiterlijke mens is niet God zelf. 🙂

   Like

   1. Ja, Jezus is de Weg naar God en de bemiddelaar tussen God en mens – maar hij mag niet tot god gemaakt worden noch als god vereerd worden. hij is een mensenzoon en de zoon van God.

    Like

   2. Writer

    Vind ik persoonlijk een heldere en prachtige, krachtige tekst:
    ‘De Joden antwoordden Hem: Wij stenigen U niet vanwege een goed werk, maar vanwege godslastering, namelijk omdat U, Die een Mens bent, Uzelf God maakt.
    Jezus antwoordde hun: Is er niet geschreven in uw wet: Ik heb gezegd: U bent goden?
    Als de wet hén goden noemde tot wie het woord van God kwam, en de Schrift niet van kracht beroofd kan worden, zegt u dan tegen Mij, Die de Vader geheiligd en in de wereld gezonden heeft: U lastert God, omdat Ik gezegd heb: Ik ben Gods Zoon?’ – Johannes 10:33-36 HSV
    Met vriendelijke groet!

    Like

   3. Jezus, die geen zonden gedaan heeft en aldus geen leugens verteld heeft, geeft hier te kennen dat hij gezonden is door de Vader. Moest hij zelf God zijn zou hij gezegd hebben dat Hij (God) zelf naar de arde zou zijn gekomen en dan zou hij (Jezus) niet meermaals gemeld hebben om niet hem maar God te bedanken of tot zijn hemelse Vader te bidden die volgens Jezus zelf groter is dan hem. (Wanneer Jezus God zou zijn zou hij steeds God Zijn Wil als eigen wil gehad hebben en gedaan hebben en zou hij de Allerhoogste zijn, plus ook alles weten wat Jezus niet kende.)

    Like

   4. Nathan

    Ja, joh!
    En toen iemand zei tegen hem: Goede meester! Reageerde Jezus met: Alleen de Vader is goed!
    De overbekende gebedsgenezer Branham in de WikipediA: ‘In de loop van de jaren zestig raakte Branham in opspraak, omdat hij beweerde dat de theologie van de drie-eenheid, zoals in de meeste kerken werd uitgedragen, geen Bijbelse basis had.’ Deze visie werd hem niet in dank afgenomen!

    Like

   5. Nochtans heeft op dat vlak Branham groot gelijk. De geschriften van de Abrahamitische geloofsgroepen welke beschreven worden als Woord van God geven duidelijk aan dat er slechts één God is, die één is en een eeuwige Geest is, dus niet bestaat uit twee of drie personen, geen geboorte of dood kent en geen beenderen, vlees of bloed heeft. Het zijn de tegenstrevers van God die de Drie-eenheid promoten en mensen daar mee misleiden en zo van de enige Ware God weg houden.

    Like

 2. Pingback: If some of us do not feel safe – Jeshua-ists

 3. Nathan

  Jezus sprak ook over de onwetendheid van mensen: ‘Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen.’ (Lukas 23)
  En hij sprak nadrukkelijk over de liefde voor elkaar: ‘Dit is Mijn gebod: dat u elkaar liefhebt, zoals Ik u liefgehad heb.’ (Johannes 15)
  Daarom geloof ik ook niet in het afbranden van elkaars theologie, beste Jeshuaist 😉
  Ja, ik geloof net als jij in Een God en niet in de drieeenheid, in de leer van drie goden.
  Maar dat God zich wel openbaarde in en door Yeshua, niet waar? En zijn boodschap is die van liefde voor elkaar! Moslims geloven in Een God net als de joden maar ook zij blijven problemen ondervinden, omdat liefde de weg, de waarheid en het leven is. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.