Wie ben ik?

Jezus is mijn teacher, ja leraar. Voor de Dalai Lama is dat de Boeddha. Voor Jiddu Krishnamurti was dat Maitreya. Van Osho weet ik dat niet maar hij heeft het meest gesproken over de Boeddha in zijn leven.
Je kunt ook beweren dat je niemand volgt, dat je van niemand een leerling bent. Maar dan kom ik toch weer uit bij de Boeddha, die zo prachtig formuleerde: ‘Een dwaas leert niet eens van een wijs mens. Maar een wijs mens leert zelfs van een dwaas.’

We worden door het leven verenigt en niet gescheiden. We dragen grote verantwoordelijkheid.
Ik denk niet altijd aan Jezus. Hij is niet altijd mijn leraar. Ik doe ook graag helemaal niets en dan geniet ik van het nietsdoen en het leeg zijn. Maar verder in de praktijk ontmoet ik hem, die ook mijn Messias is.
Lees meer over hem: https://rozenhart.blog/jesjoea/

image-2274250_640

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.