Je kunt alleen nu gelukkig zijn

Het is onze natuur om gelukkig te zijn, wanneer we ontspannen zijn.
Zoals je alles kunt vergeten en enkel  geniet van een zonnetje op een bankje ergens in een park of bos.
Geluk is ons geschenk, geboren in , als genade.
Geluk vraagt om vertrouwen, vertrouwen in het leven, God.
Maar… we gebruiken allerlei middelen, technieken en dergelijke om gelukkig te zijn. Bijvoorbeeld meditatie en/of gebedstechnieken om ons ongelukkig voelen aan te pakken. Prima… als het werkt, en je het op dat moment nodig hebt, maar je hechten aan zulk technieken is onjuist. Omdat geluk uit zichzelf kan opduiken, zonder voorwaarden kun je gelukkig zijn. Als we liever vertrouwen op medicijnen, drugs, alcohol en dergelijke om ons gelukkig te maken, zullen we niet ons onafhankelijk ervaren door vertrouwen in het leven zelf.
Bijvoorbeeld een goede slaap kan alles bij ons veranderen. Je stapt dan vervolgens uit je bed zonder enig gepieker over wat dan ook. Voor het eerst sinds tijden voel je je weer vrij en echt gelukkig op een volslagen natuurlijke manier, niet waar? Zulk geluk is genade, een geschenk.
Wanneer we God onze rug toekeren, zullen we steeds afhankelijker worden van alles en nog wat, om ons goed te voelen, onze dag door te komen. Zelfs zullen sommige van ons over gaan tot moorden, omdat we denken zonder onze vijanden gelukkig(er) te zijn.

peace-529380__340.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.