Christus liefde…

…is weergaloos. Niet beperkt. Maar wanneer we Christus afwijzen in ons hart, kunnen we onmogelijk andere mensen echt volledig liefhebben, want menselijke liefde is nu eenmaal beperkt.  De liefde van God werd in deze wereld zichtbaar in de mens Jezus van Nazareth. Daarom is hem afwijzen deze goddelijke liefde afwijzen.
Zijn leringen liegen er niet om, zoals het bidden voor je vijanden en hen zegenen die jou haten! En je andere wang toekeren in de plaats naar geweld te grijpen, zoals je overal in de wereld ziet en in alle actie films en bij alle actie-film-hero’s!
Geweld is net als bijvoorbeeld de onderdrukking van de vrouw in heel veel landen en vrijwel binnen alle godsdiensten, niet weg te denken. Ten minste daar lijkt het op. Daarin faalt onze menselijke liefde, omdat ze niet goddelijk is!
Het antwoord ligt daarom in God zelf en niet in de godsdiensten of bij de regeringen in de wereld. Immers… God is niet van deze wereld. Hij vraagt slechts om jouw liefde voor de Waarheid. En hij is Waarheid.
Jezus wijst naar God, zoals de Boeddha wijst naar verlichting of de Waarheid. Beiden leerden, dat haat nimmer haat zal verdrijven uit ons leven. Maar mensen haten elkaar om de verschillen! Zoals moslims tegen over joden staan en net andersom.
Liefde van God verzacht en zoekt geen theologische discussies. Liefde wijst naar onze praktijk, hier en nu.
Lees nu ook ons nieuwe boek Parousia betreffende het dogma dat Jezus enkel de weg is naar God, terwijl in onze ogen liefde de Weg is. Jezus is immers het symbool daarvan!
http://www.lulu.com/shop/nathan-chandra-wennegers/parousia/paperback/product-23756217.html

mandala-1699158_640

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.