Gedachten (1)

Ze zeggen dat we zestig tot zeventig duizend gedachten hebben per dag. Je kunt ze daarom niet echt negeren. Ook gaat het brein maar door tijdens de nacht. Dromen doe je door gedachten te hebben, lijkt me!  Je kunt een behoorlijke nachtmerrie hebben of een hele mooie droom, je merkt dat zoiets je gemoed beïnvloedt, niet waar? Overdag, doen gedachten niet echt iets anders: Plotseling denken aan je ontslag kan je gemoed al behoorlijk beïnvloeden.  Of denken dat een geliefde van je iets verschrikkelijks overkomt!…
Inderdaad, ben je je gedachten niet. Maar dat wil niet zeggen dat ons mens zijn niet wordt beïnvloed. Gedachten kunnen een hoop onzin vertellen maar ook waarschuwingen geven. Zoals de gedachte: dat je nog een belangrijke rekening hebt liggen die betaald behoord te worden.
En je weet niet altijd of dat gedachten de waarheid spreken: misschien is er die gedachte, dat je het gas nog hebt laten branden… Of ergens een licht hebt laten branden… Mogelijk moet je dan op onderzoek uit, om zo’n gedachte te verjagen.
Ik ben niet mijn PC en Outlook en toch neem ik verantwoordelijkheid voor mijn post.
Verantwoordelijkheid hebben voor je gedachten houdt in: dat je ze niet probeert te ontlopen. Je ze gewoon simpelweg bewust bent, dat’s alles! Je hoeft niet tussen twee gedachten te kiezen, als voorbeeld hier! JIJ bestaat immers NIET. Anders vorm je een standpunt en dan is er sprake van IEmand. Als er iemand is, is er ook een standpunt. Bewustzijn zelf, is gelijk aan alles en niets. Alles, omdat alles gekend wordt. Niets, omdat je niets bent.
Weglopen voor bepaalde gedachten, ze wegdrukken, ontkennen… zegt iets over een standpunt innemen.

woman-1172718_640

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.