Moksha

Betekent moksha het bevrijd zijn van deze wereld? Wel in de wereld maar niet van de wereld?

Dat kan volgens mij alleen als je volledig je ware natuur realiseert. Je bent niet je gedachten, gevoelens en fysiek. Maar hoe ontsnap je aan het water als je daar in ligt? Als er geen wal is, als er geen vlot is, als er geen eiland om je heen is. Dat wat je werkelijk bent is die hand die jou uit het water zal trekken maar Zie jij die hand wel? Enkel nee zeggen, is niet voldoende. Beweren dat je niet je lichaam bent, is zoiets als het beweren dat je geen onderwijs nodigt hebt en de school verlaat zonder dat je er een dag op hebt gezeten! Eerst moet je mens zijn om te realiseren dat daar achter nog iets bestaat. Zonder duisternis geen licht. Zonder modder geen lotus! Door het leven volledig te accepteren als jezelf, kun je het ook loslaten als jezelf. Boven de put schijnt de volle maan.

https://rozenhart.blog/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.