Wat is non-dualiteit?

Nu ga ik hier niet tegen jouw inzicht in, zelfs niet tegen je geloof. Blijf gerust lekker bij jezelf, in je comfortzone. Als er iemand is die onze grote leermeester is, dan is het wel het leven zelf, nietwaar? Als we iets echt niet goed zien, dan lopen wezelf vroeger of later lekker tegen een muur aan. Het leven geeft ons alle ruimte om te leren. Een leermeester met eindeloos geduld, zogezegd!
Nu schrijf ik hier gewoon mijn ding. Nogmaals wees er gerust totaal mee oneens.
Als je je nergens aan hecht (noch innerlijk noch uiterlijk), kan je ook met niets in conflict zijn. God – ons ware natuur – is vrij in zichzelf en als zichzelf. God is wel in de wereld maar niet van de wereld.
Ben je gehecht aan je geld, dan zul jij je aangevallen voelen als iemand jou wil beroven, oplichten en dergelijke. Is geld gewoon wat het is voor jou, ken je alle voor en nadelen ervan, dan zul jij je niet aangevallen voelen.
Ben jij je geloof, hecht je je aan je geloof. Dan word je link als iemand jouw geloof aanvalt.
Zo zijn mensen overal aan gehecht. Geld, land, godsdienst, gezin, eten van vlees, roken, alcohol, et cetera, et cetera. Ook kun je hechten aan innerlijke ervaringen.
Alleen als je niets bent, kan er sprake zijn van liefde in de plaats van gehecht zijn.
Liefde voor je land is iets anders dan gehecht zijn aan je land. Je kinderen liefhebben lijkt me niet hetzelfde als gehecht zijn aan je kinderen.
Als je niet je ervaring bent, als je niet de wereld bent, als je niets bent, kun je oog blijven hebben voor alles. Daarom wordt God ook weleens afgebeeld als oog.
Als het regent, wie wordt er dan nat?

eye-3922207_640

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.