Persoonsverheerlijking

Zou niet in het leven van een mens aanwezig behoren te zijn.
Persoonsverheerlijking corrumpeert.
Dat je een zeker respect voor elkaar kan hebben, zoals voor je huisarts of voor je zeer oude buurvrouw is weer een ander verhaal.
Er zijn ouders die hun kinderen aanbidden. Ik zie daar weinig goeds van!…
En kinderen die hun ouders vereren!
Ik weet nog dat ik als kind het zag bij onze eigen familie. Wij hadden gelijk bij een probleem in de straat en niet de anderen!… Ik begreep toen al dat dat natuurlijk onzin was! En dat is ook altijd zo gebleven. Mijn liefde voor waarheid was groter dan die voor mijn eigen familie, of voor wie dan ook. Ik liep daardoor weleens aardige aanbiedingen mis maar dat interesseerde me voor geen meter.
Je kunt onmogelijk zeggen dat je van alle mensen houdt als je daarnaast aan persoonsverering doet.
Mijn leraar verafgood ik beslist niet. Maar ik zie wel waarin hij verder is dan ik als mens, daarin ben ik dan ook zijn leerling. Moet je een leraar vereren, alleen maar omdat hij mogelijk een stapje verder is?

concert-1742309_640
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.