Persoonlijk

Wat is persoonlijk?
Iets wat direct terug kan worden gebracht op de bestaande persoon, body, naam-en-vorm. Iemand die als mens nog leeft of heeft geleefd.
Er zijn mensen ontslagen vanwege een of andere stomme opmerking bijvoorbeeld op Twitter of Facebook. Terwijl ze vast hun mening allang deelden IRL met mensen die ze konden vertrouwen, meestal gaat dat zo: wat binnenshuis wordt besproken wordt vaak makkelijker geaccepteerd.
Ook is de wet anders, wat ik begrepen heb: een hakenkruis mag je niet in het openbaar (mee)dragen. Maar als jij bijvoorbeeld zo’n ding thuis ophangt voor jezelf, wordt dat niet als strafbaar gezien.
Onlangs meldde ik hier een grap: ik had toen meteen het tijdschrift op mijn nek! Of dat ik het fake news wilde verwijderen of corrigeren! Maar ik zei dat het om een 1 april grap ging! en of dat ze geen gevoel voor humor hadden? Als reactie kreeg ik toen een: OK.
Voelde het bestaande tijdschrift zich ‘persoonlijk aangesproken’ door dat bericht (‘fake news’)?
Als mensen zich identificeren met hun auto, dan is de reactie: ‘Kom niet aan mijn auto!!’ Maar ook wanneer je je niet identificeert met je auto, heb je nog altijd het gezonde verstand dat kan zeggen: ‘Breng geen schade aan deze auto, hij is immers niet van jou!’…
Hier op het internet worden we als persoon gezien volgens de wet. Ook al kun je een icoontje gebruiken van een bloem! Op bijvoorbeeld Facebook.
Hoe groot of klein je ook bent. Hoe rijk of arm. Hoe geleerd of niet. Hoe gerealiseerd of niet. Man of vrouw. Je bent en blijft simpelweg een bepaald persoon!

55803445_131967914529414_6867274594563129344_n.jpg

Advertenties

8 gedachtes over “Persoonlijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.