Struikelen over je emoties

Volgens mij beginnen mensen te struikelen over hun eigen emoties, wanneer er sprake is van verzet of hechten aan. Emoties behoren geheel gezien te worden naar wat ze werkelijk zijn, niet meer dan emoties. Je kunt verdriet hebben, boos zijn, afgunstig,… wat maakt het uit, als je ze maar ziet voor wat ze werkelijk zijn. Ik ben niet mijn emoties. Dat wat ik werkelijk ben, heeft geen boodschap aan gevoelens, gedachten en lichamelijke sensaties.
Maar… vergis je niet!… Liefde hoort bij dat wat je werkelijk bent. Niet dat DAT afhankelijk is van liefde. Maar liefde is nu eenmaal de eeuwige gezellin van DAT. Zoals Krishna en Radha dat zo mooi samen uitbeelden. Wie bang is voor zijn eigen emoties, is niet vrij. Maar iemand die geen liefde kent ook niet!

(Uit: Ik Ben die Ik Ben.)

smiley-2979107_640

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.