De Bodymind als Dwaallichtje

Als de wereld slechts een droom is waaruit je kunt ontwaken, waarom zou je dan vervolgens weer zeggen dat je de wereld bent?
Ik Ben is niet van deze wereld. Zonder Ik Ben kun je niet ontwaken uit deze illusie die wereld heet.
Je bent wel in de wereld maar niet van de wereld.
Als Ik Ben geen volledige aandacht krijgt, 100%, zul je overstag gaan en een deal sluiten met de wereld.
Ik ben niet tegen de wereld die ik waarneem maar ik heb gezien, ik zie dat ik haar niet ben. Zeggen dat je alles bent en ook de wereld is geen inzicht hebben in Ik Ben.
Als het bij Advaita gaat om de identificatie met de wereld te doorzien en je ware natuur te realiseren, ga je niet vervolgens verkondigen dat je toch de wereld bent.
Ja, alles is een. Niet omdat jij je lichaam bent en het lichaam een met de wereld, en net andersom. Maar omdat Ik Ben als Ik Ben geen afgescheidenheid kent. Ik Ben verzet zich tegen niets maar hecht zich ook nergens aan. Hoe kun jij dan de wereld zijn of spreken van afgescheidenheid als je Ik Ben volledig hebt gerealiseerd?
Zolang als jij je identificeert met de bodymind, lichaam-denken, zul je oplossingen blijven zoeken in: ik ben alles, alles is een, alles is hetzelfde. Omdat nu eenmaal de mens en het universum een zijn. Maar ben jij de stoffelijke mens in werkelijkheid? Zijn we deze droom? Dan zullen we ook sterven met deze droom. En is eeuwig zijn slechts een illusie.
Bewustzijn is niet van deze wereld. Je bent niet het brein maar hebt een brein.
Moksha is de boodschap dat jij That bent.
‘Moksha (Devanagari: मोक्ष, Sanskriet: mokṣa) is de bevrijding van samsara, de cyclus van dood en wedergeboorte die afhankelijk is van karma. Het is een van de vier purushartha of doelen van het leven in het hindoeïsme. Ook binnen andere Indische stromingen als het jaïnisme en het boeddhisme werd dit het belangrijkste doel van het leven, bij het boeddhisme als nirwana.’ – Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Moksha
Ook Jezus sprak hierover!
Advaita kan onmogelijk in conflict zijn met de Waarheid die verkondigd is en wordt door andere ontwaakte mensen.
Van Advaita een veilige leerstelling maken, een filosofie waar je je veilig bij kunt voelen is strikt uit den boze!
Ik kan me herkennen in andere leringen dan enkel die van de Advaita Vedanta. Sri Ramana Maharshi wordt weleens als een groot licht beschouwd binnen de Advaita maar hij sprak echt over van alles, net als de grote wijsgeer en devotee Sri Ramakrishna. De laatst genoemde had als discipel Swami Vivekananda, deze zei van Advaita dat het een grote toekomst zou hebben in de rest van de wereld, en hij leefde tussen 1863 en 1902!
De boodschap dat God en de wereld een zijn, kan alleen waar zijn en echt begrepen worden in het licht van Ik Ben en niet in het dwaallichtje van de bodymind.
Als Ik Ben is er enkel Dat.

truth-257160_640

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.