God en wereld

De wereld is onderworpen aan zichzelf. Het bestaan als materie/energie, hoe oneindig deze ook moge lijken, is onderworpen aan zijn eigen wetten. Dat wat we God noemen is nergens aan onderworpen. Maakt dus geen deel uit van de wereld die we als mens (bodymind) waarnemen!
Maar zoals het gat bij de donut geen conflict geeft, geeft God geen conflict met de wereld.
De zon is aanwezig in je glas met water op een terrasje tijdens de zomer maar dit glas kan onmogelijk de zon omvatten of echt begrijpen. Zo lijkt God onderdeel uit te maken van de wereld. Maar in werkelijkheid is God geen onderdeel van deze wereld. Het licht van je zaklantaarn wel. Zo kan jouw denken God als deel hebben verzonnen, als zijnde de wereld maar dan ken jij niet werkelijk het Oneindige.

coffee-shop-1154289_640

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.