Geest van Geloof

De meest volmaakte geest omdat deze instaat is tijd en ruimte te overschrijden.
Je ontvangt dat wat je niet ziet maar waarin je wel gelooft.
Je bent bijvoorbeeld ergens aan verslaafd. Werkt hier al tijden aan, om deze bepaalde verslaving (of meerdere) achter je te laten. Maar… in de praktijk merk je dat de oude gewoonte er nog steeds is, hardnekkig zoals altijd!
Ik zeg: Geloof dat je het al ontvangen hebt, je nieuwe leven (leven zonder deze verslaving-en). Zonder ook maar eerst iets te zien: geloof jij! Geloof jij er volledig in! Je hoeft geen proces door, geen tijd wachten ergens op of zoiets!…
Je dankt God daarbij, want die maakt het innerlijk mogelijk voor jou.
Niet dat hij voor jou gaat geloven: de sprong maak jij, nietwaar? Maar hij zal je daarbij niet in de steeklaten. Hij zal je blijven herinneren aan deze stap door de geest van het geloof! Velen zijn jou voorgegaan.
Mensen die helemaal ergens in vastzaten, veranderden eensklaps!
Je mag een geheel nieuw leven ontvangen, hier en nu. Een leven waarin die verslaving niet meer aanwezig zal zijn, niet meer zal heersen. Je ervaart de verslaving niet meer, omdat deze niet deel uitmaakt van het nieuwe leven. Kun je geloven in het feit dat je nu vrij bent, nog voor dat je het zal gaan zien in de alledaagse praktijk? En als je dan bepaalde prikkels toch ervaart, weet dan dat naweeën zijn, stuiptrekkingen en geen prikkels van iets dat er nog is! Dat is heel belangrijk dat dan te begrijpen.

sprout-1147803_640.jpg
Afbeelding van skeeze via Pixabay 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.