Een cursus in wonderen?

Een Cursus in Wonderen wordt door veel spirituele leraren aangehaald. Dat boek is naar zeggen geïnspireerd door Meester Jezus maar wij kennen hem juist als eerste door het Nieuwe Testament! Want soms (b)lijkt het net of dat nieuwe boeken na het NT een volledig eigen draai willen geven aan alles! Doet me ook denken aan de islam die beweert dat Jezus zelf niet aan het kruis heeft gehangen. Omdat in de ogen van de islam dat gezichtsverlies betekent voor God!…
De Koran werd niet door de Joden en de christenen in de tijd van Mohammed erkend. Maar de christenen werden ook niet erkend door de Joden!
Na de occulte schrijfster H.P. Blavatsky, bekend door De Geheime Leer, kwam Alice A. Bailey met haar occulte boeken over en van de Meesters van Wijsheid! Maar de Theosofie van HPB pruimde haar niet. En zo is het altijd gegaan in de geschiedenis van de mensheid, nietwaar? ‘Wat de boer niet kent (vr)eet hij niet.’ 😉
We kunnen zeker leren van elkaar maar dienen we daarbij ook de shit en onzin van elkaar te accepteren alleen maar omdat iemand heeft gezegd: je dient elkaar te respecteren?
En kan trouwens een boek bevrijding brengen?

Gepubliceerd door

Nathan

Self-knowledge has had my undivided attention all my life. I have sought spirituality close to home and traveled through India and Israel. I have written for various magazines, including Religion & Mysticism. Furthermore, I have given lectures and workshops alone and together with my wife Chandra in the light of self-knowledge and healing. "He who knows everything except himself misses everything." (Gospel of Thomas.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.