Interview over kundalini

In de zomer van 1979 op eenentwintig jarige leeftijd explodeerde ik zowat van binnenuit. Een enorme kracht, energie had via mijn ruggengraat eenklaps mijn hoofd bereikt en gevuld. Zo sterk: dat mijn hoofd ervan gonsde! Een en al licht was ik.
Even daarvoor was ik gaan zitten op de rand van mijn  bed, en had me volledig geestelijk als lichamelijk weten te ontspannen. Op dat moment viel de volledige zelfcensuur van me af: werd ik volslagen authentiek. Zoals de bloem bloemt. De bloem (en alles in de natuur) komt volmaakt tot wasdom zonder denken in de vorm van zelfcensuur, van wat wel of niet mag!
Vijf jaar hiervoor had ik me streng gehouden aan allemaal zelfopgelegde leefregels, als een heilige moet ik voor sommige mensen zijn geweest. Een schoolfotograaf – die ik niet kende – had me zo omschreven toen ik bij hem binnen stapte voor een foto.
Op een dag was ik gaan mediteren op wat nu werkelijk authentiek menselijk leven was of moest zijn. Diverse inzichten had ik toen verkregen en kort daarop liet ik alles varen!
Boem!…
Deze explosie van energie was op dat moment een extreme verlichtingservaring voor mij: het begrip ‘kundalini’ kwam pas veel later aanwaaien, als omschrijving!
Nu in juni 2022 vraag ik me af, hoe je zoiets kunt overdragen zonder dat iemand dan een periode van discipline moet beoefenen, ondergaan. En hierin kreeg ik een bepaald inzicht! Deze deel ik thans via YouTube!… ‘Kundalini Master’…

Gepubliceerd door

Nathan

Self-knowledge has had my undivided attention all my life. I have sought spirituality close to home and traveled through India and Israel. I have written for various magazines, including Religion & Mysticism. Furthermore, I have given lectures and workshops alone and together with my wife Chandra in the light of self-knowledge and healing. "He who knows everything except himself misses everything." (Gospel of Thomas.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.