Heilige Geest

Een mooi voorbeeld uit mijn eigen leven is hiervan het volgende verhaal. In mijn spontane periode (1979 – 1986), waarin alles mogelijk was, gebeurde het volgende:
Het was volgens mij in de zomer, en we woonden als gezin in Haarlem (oorspronkelijk komen we uit Amsterdam en we verhuisden binnen Haarlem diverse keren). Mijn jongste zuster was aanwezig en haar vriend, mijn ouders en ik denk nog wat andere leden en/of vrienden van het gezin! Op een gegeven moment werd er iets in mij getriggerd vanwege een opmerking, ik dacht door deze vriend.
Het kwam erop neer, dat de Heilige Geest in mij werd aangesproken!
Ze zeiden dat ze naar Amsterdam zouden gaan en naar de rondvaartboot, welke was niet bekend. Of ik ook meeging. Ik zei ja maar ik zei dat ik later zou volgen op eigen gelegenheid. Of dat ik dan wel geld had? Ik zei ja. En waar we dan zouden afspreken? Ik zei ik zie jullie wel op de Dam (ik denk rond een bepaalde tijd).
Toen zij vertrokken waren, vertrok ik wat later ook. Maar ik had helemaal geen geld! Ik ging dus liften. In relatief korte tijd, wel na een behoorlijk stuk al te hebben gelopen, kreeg ik ergens langs de snelweg een lift van een jong stel. Ze brachten me helemaal naar de Dam! Waar ik toen even bleef maar niemand van ons gezin en vrienden zag! Toen ben ik verder geleid door de Heilige Geest de Kalverstraat in gelopen richting V&D (die daar toen nog zat). Liep toen door V&D heen naar de andere uitgang, ging naar rechts, stak toen over en ging toen links een brug over. En vervolgens weer links langs het water waar verderop een aanlegsteiger lag voor de rondvaartboten. Daar… ja, echt daar: zaten ze wat te drinken!! Ze wisten niet wat ze zagen!
Wie Amsterdam kent, weet ook dat er vele steigers zijn waar rondvaartboten liggen, ook direct bij het Centraal Station!
Goed, echt een staaltje van de Heilige Geest!