Meditatie

Het nieuwe kijken naar jezelf:
In vertrouwen.
Simpelweg vertrouwen op God dat hij jouw leven leidt.
– Maar als je God niet kent, vertrouw je natuurlijk op jezelf. En kunnen deze filmpjes enige betekenis voor je hebben! Zoals deze:

Kijken naar jezelf
We kunnen niet om het kijken naar jezelf heen. Want dan leef je geheel onbewust, op de automaat, volgens mij. Zelfobservatie zorgt ervoor dat het bewustzijn afzakt naar het lichaam, lichamelijk wordt zogezegd. Maar het bewustzijn is niet lichamelijk, is geen product van het brein.
We zijn in werkelijk bewustzijn zelf. Maar het lijkt wel of dat enkel volledig gerealiseerd kan worden als we werkelijk begrijpen dat liefde de weg en het doel is.
Tegenwoordig zijn computers in, in welke vorm dan ook maar wij zijn geen computers en computers geen mensen!
Het kijken naar jezelf gebeurt spontaan en dient dan ook geheel spontaan te worden onderkend. Dus er niet voor vluchten!
Laten we ons lichaam blijven voeden met bewustzijn anders wordt het droog en het brein onmenselijk.
Ik geloof zelf dat G’D de allerhoogste realiteit is. En dat we kunnen leven in vertrouwen in hem. Met andere woorden: we hoeven niets te doen om een te zijn. Maar het kan zijn dat je dit niet volledig begrijpt en ook niet zo ervaart, dan zeg ik: voel wat je voelt, hoor wat je hoort, zie wat je ziet, ruik wat je ruikt en proef wat je proeft! Dat is kijken naar jezelf als een manier van leven.
Maar iedere manier, techniek, kan een vlucht inhouden, zodat we ons nooit echt geheel zullen overgeven aan G’D.